søndag 6. april 2008

Refleksjonsnotat 2

Da var det igjen tid for å levere refleksjonsnotat. Det er en stor utfordring å skulle dokumentere prosessen på nett med tanke på sensitiv informasjon. Hva kan man legge på nett og ikke. Dette er en viktig del(mål 4) av opplæringa i digital kompetanse og en av tingene jeg synes er mest vanskelig. For å være på den sikre siden kontaktet jeg rektor for å få klarhet i noe jeg lurte på i forhold til dette. Vi har jobbet mest med mål 2 & 5 i fagplanen og store deler av refleksjonsnotatet vil omhandle det. Rune har tatt ansvar i forhold til mål 3 i fagplanen, hva skulle man gjort uten gode hjelpere:)

Etter forrige innlevering ble vi enige om å lage en felles problemstilling. Vi avtalte et møte med rektor for å presentere tankene våre rundt innovasjonsarbeid på RUSK. Rune hadde tidligere vært i kontakt med rektor , men vi hadde nå litt flere og klarere tanker rundt hva og hvordan.

I utgangspunktet hadde vi ønske om en uke til gjennomføring noe som ikke skulle bli så lett. Vi argumenterte med virksomhetsplanen som vi mener går klart inn under vårt arbeid, og med at vi var avhengige av gjennomføring i år for å få bestått målene i fagplan AVIK 6400.

Rektor så vårt behov og vi kom frem til 6 halve dager til gjennomføring fordelt på henholdsvis 8. og 9.trinn. Vi fikk i oppgave å legge frem ideen for resten av kollegiet på planleggingsdagen etter påske.

Vi lagde en undersøkelse som kollegiet skulle gjennomføre og resultatene underbygget våre(gruppas) inntrykk om at kompetanseheving på Rusk var nødvendig. Dette var derfor sentralt i fremlegget på planleggingsdagen. Det ble heldigvis ingen enveiskommunikasjon. Vi valgte å presentere noen nettbaserte verktøy også, noe som vekket nysjerrighet blant en del i salen.

I ettertid har vi gjennomført en tilsvarende undersøkelse blant elevene. Her valgte vi å bruke stikkprøver i stedet for masse ressurser på at alle skulle gjennomføre.

Vi ønsker altså gi både elever og ansatte på RUSK et løft når det gjelder digital kompetanse. Dette ser vi helt klart er nødvendig. Vi ser at elever og kollegaer også mener det er viktig at SAFT ligger godt til grunn for opplegget og vi har nå innblikk i hva de trenger.

Jeg har blitt mer og mer sikker på at P-S modellen er den riktige å bruke i vårt arbeid. Jeg føler vi mer eller mindre har vært innom alle de 4 første fasene, og forhåpentligvis nærmer vi oss mer og mer fase 5.

Neste steg blir å ta klarere tak i resultatene fra både kollegiet og elevene, og ut i fra dette lage en ordentlig oversikt over hva de ulike dagene skal inneholde. Med dette må vi også få klart for oss hvor mange pcèr vi har å rutte med til enhver tid og hvordan organisere det hele. Det nærmer seg gjennomføring....

Undersøkelse for elevene

Etter presentasjonen for kollegiet ble vi enda sikrere på at vi burde gjennomføre en tilsvarende undersøkelse for elevene. Det vil ta for mye tid at alle elevene skal gjennomføre undersøkelsen, derfor velger vi å ta såkalte "stikkprøver".

Planleggingsdag

Tirsdag 25 mars brukte vi ca 60 min på å legge frem tanker rundt innovasjonsarbeidet vårt for resten av kollegiet. Vi tok utgangspunkt i undersøkelsen som viste behovet for kompetanseheving, forklarte hva vi tenker å gjøre, og gav de noen smakebiter på nettbaserte verktøy som er av temaene vi ønsker å ta for oss gjennom arbeidet. Det var noe delte følelser rundt opplegget, men det virket til sist som om flertallet stillte seg positivt og nysjerrig til arbeidet.

Undersøkelse for kollegiet

Vi lagde en undersøkelse på ITL for kollegiet. Denne ga oss tilbakemelding på deres kompetanse, deres opplevelse av elevenes kompetanse og hva begge trenger kompetanseheving i.

Møte med Rektor

Gruppa avtalte møte med Rektor. Her la vi frem ideene våres om kompetanseheving i digitale ferdigheter på Rusk. Vi hadde i utgangspunktet et ønske om en uke å disponere til dette arbeidet.
Jeg og Ragnar satt oss ned en ettermiddag for å lage et utkast om de ulike dagenes innehold. Vi startet også så smått og tenke ut hvilke spørsmål undersøkelsen for kollegiet skulle inneholde.

Lenge sia sist og på`n igjen..

Etter levering av 1.refleksjonsnotat fant vi ut at det var lurt at vi som jobbet med samme innovasjonsarbeid hadde samme problemstilling. Vi kom frem til denne: "Hvordan øke/heve/endre kompetanse i pedagogisk bruk av IKT på Rusk"